Keturios populiarios žvejybos vietos pasaulyje

žvejybaNors dauguma iš mūsų žvejojame savo pamėgtuose Lietuvos vandenyse, dažnai pasvajojame apie kelionę į vieną kurią nors iš garsiausių žvejybos vietų pasaulyje. Pateikiame keturis žvejų pamėgtus žvejybos plotus, į kurios žvejai traukia iš viso pasaulio.

Princo Edvardo sala, Kanada

Kodėl čia? 1.496. Toks yra 1979 metais čia sugauto tuno svoris, tai pasaulinis rekordas. Per daugelį metų čia buvo sugauta daugybė tunų, sveriančių daugiau nei 1000 svarų. Princo Edvardo saloje sugauti tokio svorio tuną yra daug didesni šansai nei bet kur kitur pasaulyje. Žvejybos vieta yra labai arti uosto akvatorijos, arčiau nei per mylią. Tunai žvejojami iš žvejybinių laivelių sėdint kėdėje, prie kurios yra įtvirtinimas meškerei. Masalui naudojamos šviežios žuvų dalys arba sveikos šviežios žuvys. Tunų žvejybos sezonas vyksta nuo rugpjūčio iki spalio vidurio.

Belizas, Centrinė Amerika

Kodėl čia? Sunku pasaulyje rasti vietą, kur būtų daugiau tarpūnų nei Belize. Šansai sugauti bent vieną tarpūną per dieną Belize yra nepaprastai dideli. Šansai sugauti trofėjinio dydžio tarpūną čia yra didesni nei kur kitur pasaulyje. Belizas – tai Karibų jūroje esanti valstybė, kuri šiaurėje ribojasi su Meksika ir nuo didžiųjų pietrytinių JAV miestų yra vos už trijų valandų kelio. Belize yra nepaprastai graži pakrantė, o joje dauguma esančių pastatytų kurortinių namelių yra skirti žvejams. Į Belizą atvykusiems žvejams žūklės metu padeda vietiniai gyventojai, gidai. Tarpūnų žvejybai yra naudojamos šviežios žuvys. Tarpūnų žvejybos sezonas tęsiasi ištisus metus.

Skaityti straipsnį “Keturios populiarios žvejybos vietos pasaulyje” »