Kur pirkti mobilų telefoną?

Kai ateina metas įsigyti naują mobilųjį telefoną, kyla labai daug klausimų. Įvairūs telefonai parduodami fizinėse ir elektroninėse parduotuvėse. Galima rasti ir kitas pardavimų vietas, kurios įsikūrę turguose ar nelegaliose prekyvietėse. Gamintojų siūlomų modelių gausa taip pat žavi. Kur geriausia pirkti, kad įsigyti gerą pirkinį?

Pirmiausia aptarkime tas vietas, iš kurių pirkti tikrai nevertėtų. Tai nelegaliai veikiančios prekyvietės. Dažnai jose įsigyjami mobilieji aparatai yra ne tik abejotinos kokybės, bet ir neturi gamintojo suteikiamų garantijų, todėl net ir įsigiję pigiau tokį telefoną, vėliau gali tekti sumokėti daug pinigų jį remontuojant. Turguose galima įsigyti tiek telefonus su garantija, tiek ir be jos. Perkant iš tokių vietų reikia būti atidiems ir įsitikinti, kad tai nauji ir turintys garantiją aparatai. Dažnai pirkėjai susigundo mažesnėmis telefonų kainomis ir dėl šios priežasties perka turguose ir nelegaliai veikiančiose prekyvietėse.

Telefonų kainosDažniausiai mobiliuosius telefonus perka parduotuvėse. Čia galimi du pasirinkimai. Galima pirkti internetinėse parduotuvėse arba fizinėse parduotuvėse. Pastarųjų privalumas – galimybė ateiti ir pažiūrėti telefoną, palaikyti rankoje ir suprasti ar ne per sunkus, ar patogus laikyti, ar ekranas pakankamo dydžio, ar patogus valdymas ir pan. Taip pat galimas pirkimas ir internetinėje parduotuvėje. Čia didžiausias privalumas – kaina. Dažniausiai perkant internetu galima sutaupyti, nes kainos mažesnės, nei paprastose parduotuvėse. Tiesa, yra vienas reikšmingas trūkumas – perkant neturite galimybės apžiūrėti pasirinktą telefoną. Jei vis dėl to, norite sutaupyti ir pirkti internetu, tai galite atidžiai peržiūrėti išmatavimus ir įvertinti ar tai tinkamas dydis, tačiau labiausiai rekomenduojama nueiti į fizinę parduotuvę ir apžiūrėti patinkantį modelį ir tuomet pirkti internetu. Verta paminėti, kad perkami tiek fizinėse, tiek ir internetinėse parduotuvėse mobilieji telefonai turi gamintojo suteikiamą garantiją. Garantija suteikiama dvejiems metams, tačiau, kai kuriose parduotuvėse yra galimybė sumokėti didesnę sumą pinigų ir rinktis garantijos pratęsimą. Perkant telefoną, nesvarbu, kurioje vietoje pirksite, reikia rinktis kokybę. Kaina neturėtų būti lemiamas kriterijus. Atidžiai rinkitės telefonų savybes, nes naudotis nepatogiu telefonu ar tokiu, kuris neturi jums svarbių galimybių, tikrai nebus patogu.

Skaityti straipsnį “Kur pirkti mobilų telefoną?” »