Profesinės rizikos veiksniai

Profesinė rizikaProfesinę riziką keliantys veiksniai klasifikuojami į šias grupes: fiziniai, cheminiai, biologiniai, fizikiniai, ergonominiai ir psichosocialiniai. Priklausomai nuo įmonėje, įstaigoje ar organizacijoje vykdomos veiklos, nėra būtina įsivertinti visus profesinės rizikos veiksnius, tai yra kai kurie veiksniai nėra aktualūs. Pavzyzdžiui cheminiai rizikos veiksniai vertinami ten, kur dirbama, gaminama, pakuojama ar darbuotojai turi (gali turėti) kokį nors kontaktą su cheminėmis medžiagomis. Biologiniai rizikos veiksniai taip pat vertinami specifinę veiklą vystančiose organizacijose, pavyzdžiui gydymo įstaigose. Beveik visose darbo vietose aktualūs fizikiniai profesinės rizikos veiksniai. Kadangi šiandieniniame pasaulyje didelis skaičius darbo vietų yra kompiuterizuotas, būtina įvertinti tokios darbo vietos apšvietimą. Žinoma, kad dirbant ilgą laiką kompiuteriu pavargsta akys, o jei netinkamas apšvietimas (per silpnas, per stiprus, kelia daug atspindžių ir pan.) regos problemų tikimybė dar padidėja. Kitas fizikinis rizikos veiksnys – mikroklimatas. Tai yra darbo patalpos šiluminė temperatūra, drėgnumas ir oro judėjimo greitis. Esant netinkamai šiluminei temperatūrai, gryno oro kiekiui patalpoje žmogus pradeda jausti neigiamus simptomus – padidėja mieguistumas, sunkiau koncentruotis, greičiau pavargstama, gali svaigti galva. Nepastovus mikroklimatas (didelė temperatūros amplitudė ar skersvėjis) kelia riziką susirgti peršalimo ligomis. Fizikiniai profesinės rizikos veiksniai dažnai pasitaikantys gamybinėse įmonėse, pramonėje, žemės ūkyje – triukšmas, vibracija. Atlikus šių rizikos veiksnių matavimus, nustatoma ar reikalingos (jei taip, kokios reikalingos) asmens apsauginės ar kolektyvinės apsaugos priemonės darbo veitoje, tam, kad būtų kiek įmonoma sumažinta rizika darbuotojų sveikatos pakenkimui. Fizikinius rizikos veiksnius atlieka akredituotos laboratorijos su specialia įranga ir pateikia matavimų protokolus. Priešingai negu fizikiniams rizikos veiksniams įvertinti, fiziniams jokia įranga nereikalinga. Tai gali atlikti įmonės ar organizacijos vadovas ar darbuotojas turintis pakankamai žinių darbuotojų saugos ir sveikatos srityje. Fiziniai rizikos veiksniai, kalbant paprastai, yra darbo patalpa ir darbo priemonės. Vertinimas vyksta vizualiniu būdu, pavyzdžiui: apžiūrimos grindys – ar jos lygios, nėra išsikišimų už kurių galima užkliūti ar duobių; ar patalpose yra stiklinių durų, jei taip ar jos paženklintos aiškiai matomais ženklais ir panašiai.

Kompresoriai – taupantiems šilumos energiją

Tikrai visada yra tikimasi, kad pavyks sutaupyti šilumos energijos, ir tą padaryti gali padėti kompresoriai, kuriais šiandien prekiauja iš tiesų nemažai įvairių bendrovių. Visada yra galimybė atrasti tokias bendroves, kurios tokią produkciją galėtų pasiūlyti pačiomis palankiausiomis sąlygomis, ir įsitikinsite patys, kad tai padaryti yra ne taip ir sunku.

Bene dažniausiai paieška yra pradedama tiesiog internetinėje erdvėje, ir tai gali padėti dar greičiau atrasti tai, ko ieškote. Galite būti užtikrinti, kad tai padės jums atrasti įvairius pardavėjus, kurie prekiauja kompresoriais, ir galėsite pasirinkti patį tinkamiausią sprendimą. Paprastai įvairių pardavėjų internetinėse svetainėse yra galima rasti informacijos apie siūlomą produkciją, taip pat čia paprastai yra galima rasti ir produkcijos kainas, tad tikrai visada bus galima atrasti pačias geriausias galimybes, kurios iš tiesų puikiai pasiteisintų.

KompresoriaiJei nesate tikri, kokie kompresoriai galėtų būti geriausiu pasirinkimu, visada yra galimybė pasiskaityti atsiliepimus internetinėje erdvėje, ir tai gali padėti atrasti geriausius pasirinkimus. Tikėtina, kad rasite pakankamai nemažai rekomendacijų, kokios pasirinkimo galimybės galėtų būti pačiomis geriausiomis, ir tai gali padėti paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą. Jei nuspręsite, koks kompresorius galėtų būti geriausiu pasirinkimu, galėsite palyginti, kokios yra kainos vienoje ar kitoje prekybos vietoje, o tuomet, jei apsispręsite, kokį pardavėją rinktis, tačiau išsirinkti tinkamiausią kompresorių bus sunku, galėsite paprasčiausiai susisiekti su pardavėjais, ir jie mielai atsakys į įvairius jums kylančius klausimus.

Skaityti straipsnį “Kompresoriai – taupantiems šilumos energiją” »

Įsidarbinkite Londone dar greičiau

Darbas LondoneTikrai neretais atvejais yra pasvarstoma apie galimybes kurį laiką padirbėti užsienio šalyse, ir nemažai lietuvių nusprendžia pasirinkti Londoną, kur karjeros galimybės yra tikrai nemažos. Iš tiesų neretais atvejais darbo pradedama ieškoti dar prieš vykstant į Londoną, ir tai yra daroma internetinėje erdvėje: raktiniai žodžiai, tokie kaip career opportunities, tikrai gali padėti susirasti pačius tinkamiausius darbo pasiūlymus, ir pasirinktiems darbdaviams yra galima nusiųsti savo gyvenimo aprašymą.

Norint, kad potencialūs darbdaviai susidomėtų jūsų kandidatūra, visada yra palanku pakoreguoti savo gyvenimo aprašymą, ir tuomet, jei nesate tikri, kad jūsų CV yra tinkamai parengtas, visuomet yra galima kreiptis į specialistus, kurie tikrai galės pakoreguoti jūsų gyvenimo aprašymą. Taip pat neretais atvejais yra itin svarbu parašyti patrauklųmotyvacinį laišką – kiekvienas darbdavys nori būti užtikrintas, kad kandidatas yra tikrai suinteresuotas siūlomu darbu, tad čia tikrai reikės paskirti šiek tiek laiko, norint tinkamai prisistatyti darbdaviui.

Skaityti straipsnį “Įsidarbinkite Londone dar greičiau” »

Geros bei kokybiškos padangos automobiliams – saugumo garantas!

Kad ir kaip ten bebūtų keista, yra teigiama, jog automobiliai tikrai nėra pati saugiausia priemonė, siekiant keliauti. Įdomu, tačiau pakankamai tikėtina, kad tokios prielaidos yra vykdomos vien dėl to, jog pastarasis procesas reikalauja daugiausiai žmogaus dėmesio, o be viso to, ir daugiausiai pastangų, siekiant sėkmingai pasiekti kelionės tikslą. Vis dėlto, reikėtų akcentuoti ir tai, jog keliavimas automobiliu taip pat priklauso ir nuo aplinkinių, taip pat eisme dalyvaujančių dalyvių – rizika patekti į avariją didėja ir dėl tų padarinių, jeigu aplinkiniai vairuotojai būtų išgėrę, tarkime, ar panašiai.

Padangos automobiliamsVis dėlto, specialistai teigia, jog dažniausiai avarijos kaltininkai būna ne patys vairuotojai, o pakankamai prastos techninės būklės automobiliai. Anot jų, net ir tokie minimalistiniai veiksniai, kaip pavyzdžiui kokybiškos padangos, galėtų svariai prisidėti prie to, jog žmonės išvengtų avarijų, ar šių metu patirtų kur kas mažiau žalos. Tiesą sakant, siekdami, jog kuo įmanoma mažiau žmonių nukentėtų nelaimingų atsitikimų metu, šiandieną norėtume plačiau pašnekėti apie paslaugą padangos, kurias šiais laikais įmanoma įsigyti ir internetu. Šiandienos darbe pabrėšime pagrindinius privalumus, kuriais šios priemonės pasižymi ir akcentuosime, kodėl gi pirkti transporto priemonės priedus internetu galėtų būti potencialiai naudinga.

Skaityti straipsnį “Geros bei kokybiškos padangos automobiliams – saugumo garantas!” »

Betono siurblys tai efektyvesnės statybos

Betono siurbliaiNei vieni statybiniai darbai šiais laikais nevyksta be betono, kadangi tai yra patogi ir praktiška medžiaga, kuri yra visiems prieinama pagal savo kainą, jį yra pakankamai paprasta pagaminti ir net naudoti. Todėl daugeliui yra įdomu iš ko gi yra sudarytas betonas, sudedamųjų dalių proporcijos, kai ši medžiaga yra naudojama vienoje arba kitoje srityje yra skirtinga. Dažniausiai betono sudėtyje yra cemento, vandens, smėlio ir skaldos. Kiekviena betono rūšis yra gaminama pagal tam tikras normas, kurios yra nustatomos. Betonas gali būti kietas ir plastiškas. Kietas jis praktiškai neišteka, jei bus padėtas į kalniuką. Toks jis yra pats tvirčiausias. Dažniausiai iš tokio kieto betono yra daromi fundamentai ir kitos atsakingos konstrukcijos. Jei jis yra plastiškas jis labiau teka. Naudojant tokį betoną yra užpilamos sudėtingos formos konfigūracijos ir kiti ne tiek daug atsakomybės reikalaujantys objektai. Jei ši statybinė medžiaga yra labai skysta tokiu atveju jis yra naudojamas, kai yra daromi keliukai ir kita. Betono kietumas priklauso nuo to kiek vandens yra naudojama, kai yra gaminama ši statybinė medžiaga.

Skaityti straipsnį “Betono siurblys tai efektyvesnės statybos” »